Søk 🔎    Les mer 📖    Ordliste ℹ️   Kontakt ✉️    

Høyre og valgordningenValgordningen og Høyres dilemma:

Erna Solbergs koronatabbe blir bare småtteri sammenlignet med om Høyre blir husket som det partiet som gjorde det nærmest umulig for de borgerlige å komme i regjering igjen – i hvert i overskuelig framtid

Vil Høyre, som Willoch, 'sanere partifloraen'?


Gå til Valgordningen og Høyres dilemma

Erna Solberg brukte i 2009 en debatt i Dagsnytt 18 til å minne om at Norge har en urettferdig valgordning. Så havnet de i regjering.

Siden den gang har de gjort lite for å sikre oss en rettferdig valglov.


Gå til – Erna Solberg minner om at valgordningen er urettferdig

Det høyrevennlige pollofpolls.no

Om Høyre-medlemmer som vil ha høy sperregrense – og som   jobber aktivt med metoder for å omgå den


Pollofpolls.no drives av Johan Giertsen, som er Høyres representant i valglovutvalget, og Lars Øy, som i mange år var sekretariatsleder for Høyres stortingsgruppe. Han har også vært rådgiver i Unge “6% sperregrense” Høyre - og for Høyres Jan Petersen, samt  jobbet som informasjonssjef i partiet. 

På pollofpolls.no skriver de at Høyre verken er initiativtaker til eller ansvarlig for nettsiden, og derfor selvsagt ikke hefter for beregninger eller synspunkter som måtte bli publisert der. Og det er jo en god grunn til å opplyse om dette: det de velger å legge fram der er jo helt tydelig farget av å være laget av av to i denne sammenheng svært sentrale Høyremedlemmer. 

Høyre – som jo har fått veldig mange ekstramandater pga. vår skjeve valgordning – er kanskje ikke er så interessert i at folk flest skal se, i klare tall, hvordan valgordningen i mange år har tatt mandater som ellers ville ha gått til de som vaker rundt sperregrensen (dette er ofte partier som står veldig langt fra Høyre) og gir til de store partiene, og da til Ap og Høyre i særdeleshet*. De samme partiene tjener på denne ordningen gang etter gang, mens en annen gruppe partier taper om og om igjen. Dette er et skoleeksempel på politisk diskriminering. 

Gå til Det høyrevennlige pollofpolls.no

Gjentatt, organisert manipulasjon av valget

Før 2017-valget gikk en del menn med mye makt ut og oppfordret Høyrefolk til å stemme på noe annet enn Høyre. De som har utarbeidet og vedtatt valgloven har altså laget et system som kan bli – og blir – manipulert av de som kjenner til problematikken og følger med i de på de relevante nettsidene. Vi kan til og ende opp med å se at de som har laget valgloven er de samme som bruker denne formen for manipulasjon for å omgås de reglene de mener bør gjelde.


Gå til Taktisk stemming: Gjentatt, organisert manipulasjon av valget

De borgerlige bidrar til at det blir vanskelig for høyresiden å oppnå regjeringsposisjon igjen

Ved å garantere lik stemmerett til alle, vil den både den borgerlige og den rødgrønne fløyen sørge for at de vinner valget dersom de får flest stemmer – og kun da. Alt annet vil svært lett gi oss ‘feil regjering’

Gå til De borgerlige bidrar til at det blir vanskelig for høyresiden å oppnå regjeringsposisjon igjen